Inima Fiului lui Dumnezeu: Isus Hristos


„Să facem om după Chipul Nostru, după asemănarea Noastră”, „i-a suflat în nări suflare de viață și omul s-a făcut un suflet viu.” (Genesa 1:26a, 2:7b)

E limpede faptul că noi, fiecare, suntem rodul creației lui Dumnezeu, suntem copiii Lui, plămădiți de însăși mâna Sa. Nu am evoluat nici din maimuțe, elefanți, extratereștri sau alte entități. Și suntem frumoși! Ne asemănăm cu Tatăl nostru din ceruri, purtăm cu noi Chipul Său și asta e o mare onoare. Mai mult decât atât, nu doar că purtăm cu noi chipul Celui pe care-L iubim, dar avem și viață din viața Lui.

AppleMark
AppleMark

Și-a împărțit suflarea cu noi, însă noi nu L-am onorat așa cum trebuia.

Am mușcat din fructul oprit și, de atunci, nu am mai avut frâu. Oamenii s-au răzvrătit, s-au ascuns, au fugit de Fața Lui, și-au vândut frații robi Egiptului, și l-au omorât pe Abel, au hulit, au ucis, și-au necinstit părinții… au făcut de toate.

Și au ajuns până acolo încât să vândă pe Isus pentru câțiva bănuți și mai mult decât atât, i-au bătut lui Isus piroane în mâini și în picioare, l-au atârnat pe cruce, l-au batjocorit, l-au încununat cu spinii aceia care l-au împuns până în suflet… L-au împuns în coastă ca să fie siguri de reușita lor… creația a ajuns până acolo încât să se ridice deasupra Creatorului.

Oamenii nu mai au nevoie de Dumnezeu, se descurcă, zic ei, și singuri… și au renunțat la El… L-au scos din școli, L-au scos din instituții, din societate, din inimi și unii L-au scos și din biserică. Acum au alt dumnezeu, fiecare un alt dumnezeu. Banii, relațiile, averile, toate aceste artefacte sunt mai importante pentru ei decât jertfa Lui, decat durerea, lacrimile și chinurile Aceluia care ne-a încredințat Chipul și suflarea Lui.

Dar nu așa se termină povestea!

Inima fiului va bate mereu pentru Cer!

Chiar dacă unii fii își uită pentru un timp statutul și menirea, totuși vine o vreme când Tatăl le aduce aminte din nou că ei sunt fiii cerului! Și Dumnezeu are pentru fiecare o modalitate să le amintească cine ține pământul prin îndurarea Lui; poate printr-o boală sau, din contră, printr-o reușită, poate printr-o binecuvântare neașteptată sau un eșec nesperat. Din acest moment totul ține de inima fiului. Dacă acest fiu ascultă și se întoarce la dragostea Tatălui, va trăi; dacă-l respinge, nu va trăi veșnic lângă El!

Dumnezeu ne-a creat pe fiecare, dându-ne Chipul și suflarea Lui, în consecință, toți suntem fiii Lui!

Aș vrea ca toți să fim acei urmași înțelepți care să ajungă intr-o zi Acasă, la Tata!

                                                                               Andreea Sigheartău

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s