3 motive importante pentru care s’a nascut Isus


nasterea mantuitoruluiNe apropiem de frumoasele sărbători de Crăciun, care aduc multă bucurie şi fericire în multe familii din ţara noastră şi din întreaga lume. Cei mai mulţi înţeleg sărbătoarea Crăciunului doar atmosfera frumoasă din casa, bucatele de la masă şi multe cadouri. Şi eu îmi aduc aminte cum sărbătoream Crăciunul în familia noastră, ceea ce ţin minte este bradul împodobit, bucate gustoase şi cadouri multe. Dar niciodată nu s-a amintit adevărata însemnătate de Crăciun, pentru ce s-a născut Isus Hristos? Ştiu că mai sunt încă multe familii care sărbătoresc în felul acesta. Pentru ce s-a născut Isus Hristos?

1. Să aducă o mare bucurie. La Luca 2:10 este scris: “Dar îngerul le-a zis: Nu vă temeţi: căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul”. Îmi place că oamenii se bucură în această zi, dar oare se bucură de naşterea lui Isus Hristos sau de alte lucruri? Ingerul le-a zis păstorilor din cîmp să se bucure de naşterea Mîntuitorului, care avea să se nască. Apoi s-a unit o mulţime de oaste cerească lăudînd pe Dumnezeu şi zicînd: “Slavă lui Dumnezeu în locurile prea înalte, şi pace pe pămînt între oamenii plăcuţi Lui”.

2. Să aducă izbăvire de păcat. Acesta este motivul major pentru care s-a născut Domnul Isus, ca să aducă scăpare de păcat pentru întreaga omenire, deaceea este scris la Romani 3:23 “Toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu.” Pentru acest motiv a ales Dumnezeu ca Fiul Său să se nască într-o iesle sărac şi umilit, doar ca noi crezînd în El să aveţi izbăvire de păcat, şi viaţa veşnică în Domnul Isus Hristos. Dumnezeu prezintă foarte clar acest motiv în Luca 2:11, unde este scris: “astăzi în cetatea lui David, vi s-a născut un Mîntuitor, care este Hristos, Domnul.”

3. Să ne dea viaţa veşnică. Multe daruri primim la aceste sărbători, dar cel mai mare dar care se poate de primit este darul vieţii veşnice. Nu poţi avea mai mare bucurie în inima ta, ştiind că vei fi cu Dumnezeu o veşnicie în ceruri, şi te vei bucura o veşnicie. Mulţi cred că pentru a cîştiga acest cadou, trebuie să facă ceva, să plătească ceva, dar totul este aşa de simplu, ceea ce se cere este doar să crezi în Domnul Isus din toată inima ta, să crezi că numai El îţi poate salva viaţa de la păcat şi te poate face fericit cu adevărat. La Ioan 3:16 este scris: “Fiindcă atît de mult a iubit Dumnezeu lumea că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.”

1 comentariu

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s