Pierderi care costă mult


cry-dont-lose-faith-never-give-up-no-matter-what-stand-up-Favim.com-191959

Daca ai ajuns ca sa nu mai ai trecere inaintea lui Dumnezeu sau inaintea oamenilor, este din cauza ca bunatatea si credinciosia te-au parasit. Pentru ca lucrurile care iti fac trecere inaintea lui Dumnezeu, dar si inaintea oamenilor, se pot pierde foarte usor, inteleptul Solomon a venit cu urmatorul sfat: „leaga-ti-le la gat, si scrie-le pe tablita inimii tale”.

O bunatate scrisa pe tablita inimii si legata de gatul tau, cu siguranta nu te va putea parasi, la fel  si credinciosia. Bunatatea si credinciosia iti deschid usa atat inaintea lui Dumnezeu cat si inaintea oamenilor. Dar tot bunatatea si credinciosia iti pot si inchide usa atat inaintea lui Dumnezeu cat si inaintea oamenilor atunci cind ele  te parasesc. Si tot bunatatea si credinciosia iti mai asigura si o minte sanatoasa. Ce crezi ca ar putea face un om cu mare trecere inaintea lui Dumnezeu, daca nu ar avea o minte sanatoasa? Exista un exemplu si in sensul acesta. Rezultatul este o mare drama, o lume dusa in robia pacatului.

Dar acum, haideti ca sa punem in inima noastra odata pentru totdeauna ca prioritar este ca sa avem trecere inaintea lui Dumnezeu ( intai) si apoi, cealalta trecere, vine de la sine. Ne asteapta Dumnezeu si oamenii sa ne vada plini de bunatate si de credinciosie. Lucrurile de valoare nu trebuie sa le pierzi. Nimeni nu te arunca intr-un colt al uitarii, singur iti faci asta, (cu mana ta), pentru ca in loc sa iei penita si sa scrii pe tablita inimii tale „bunatate si credinciosie”, preferi sa scrii acolo, opusul bunatatii si opusul credinciosiei; preferi sa fii rau uneori, si sa nu fii credincios din toata inima lui Dumnezeu, si apoi te trezesti  ca peste noapte, „toate usile parca ti se inchid in nas”, nu mai ai trecere la Dumnezeu si nici la oameni, nu mai poti lua decizii corecte.

Daca te-au parasit, adu-le inapoi, si leaga-le bine ca sa nu te mai paraseasca, scrie-le pe inima ta cu hotarare, si atunci hotarat, vei avea trecere in orice vreme inaintea lui Dumnezeu, dar si inaintea oamenilor. Mai bine lasa ca rautatea sa te paraseasca, mai bine alunga umblatul pe doua carari, alege calea ce duce la viata, alege sa fii credincios Celui care a murit pentru tine!

Bunatatea si credinciosia sunt surori, nu poti sa fii doar bun si sa nu fi si credincios in acelasi timp, si nu vei putea sa fii credincios lui Dumnezeu fara sa fii si plin de bunatate. Cine gandeste ca poate sa faca un lucru fara celalalt se inseala, a pierdut acea sanatate a mintii, si judeca  dupa cum ii convine lui.

3. Sa nu te paraseasca bunatatea si credinciosia: leaga-ti-le la gat, scrie-le pe tablita inimii tale.

4. Si astfel vei capata trecere si minte sanatoasa, inaintea lui Dumnezeu si inaintea oamenilor. (Proverbe 3: 3,4.)

Nimic nu costa mai mult in lumea aceasta decat pierderea bunatatii si a credinciosiei tale.

Reclame

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s