Familia creștină


Young Family Having Fun In ParkDomnul Dumnezeu a zis: ,,Nu este bine ca omul să fie singur, am să-i fac un ajutor potrivit pentru el’’. (Gen. 2:18). Și astfel a fost înființată prima familie creștină. De-a lungul istoriei, familia a jucat un rol important în planul de mântuire pe care Dumnezeu l-a conceput pentru ființa umană. Deși în zilele noastre, când familia ar trebui să fie nucleul de creare și creștere a templelor sfinte, tot mai mult dușmanul de veacuri al creștinilor strecoară ipoteza că a-ți crea o familie, este o greutate apăsătoare și mulți creștini dau înapoi neîmplinind planul Domnului în această privință. Dumnezeu a dorit întotdeauna ca omul să fie fericit în familie și numai familia cu frică de Domnul poate oferi liniștea și pacea în această lume care alunecă, tot mai repede și mai periculos pe panta păcatului și a morții.

Colacul de salvare aruncat de Domnul este însăși familia care cu împlinirea poruncilor sfinte, ne ridică din vârtejul care încearcă să ne înghită. Însăși literele ce compun cuvântul FAMILIE se pot asocia unor cuvinte care ne dau de înțeles că, Domnul iubește familia și dorește să fie laboratorul de creație pentru împlinirea numărului celor aleși.

Litera F o putem asocia cuvântului FERICIRE și ne arată exact ceea ce a dorit Dumnezeu pentru om. În familie găsim acele sentimente puternice pe care nu le găsim nicăieri, sentimente de dragoste, de iubire curată manifestată fără niciun fel de reținere pentru că e de obârșie divină.

A doua litera este litera A asociată cu ASCULTARE, care în familie are un rol important. La fel ca și credința, ascultarea ne înalță pe o treaptă superioară, împlinind îndemnul apostolului Pavel: ,,Îngăduiți-vă unii pe alții în dragoste’’.

Următoarea litera M o putem asocia cuvântului MĂRINIMIE, adică darnic și săritor pentru Domnul.

Litera I vine de la IUBIRE care este liantul familiei, care leagă totul cu un liant indestructibil.

L este litera asociată cu LIBERTATE, adică suntem liberi de a ne decide soarta.

Din nou litera I pentru a accentua încă o dată legatura iubirii ce trebuie să fie în familie.

Litera E o putem asocia cu EVLAVIE, care este indispensabilă într-o familie creștină și care ne ține drepți pe verticală, în legătură cu Divinitatea.

Am enumerat câteva din gândurile unui creștin cu privire la familia creștină, deși s-ar putea enumera o infinitate de gânduri sfinte.

Să-L rugăm pe Domnul să ne ajute să facem parte din aceste familii creștine, care țin calea dreaptă și privirea țintă la Edenul Ceresc pe care îl dorim cu toții.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s