Efectul nebanuit pe care Facebook il are asupra ta


facebookUn studiu efectuat de cercetatorii germani a scos la iveala ca Facebook poate declansa sentimente de invidie si singuratate si poate duce la depresie.

Studiul care a avut ca subiect cea mai mare retea de socializare din lume, cu peste 1 miliard de conturi, a fost facut de cercetatorii a doua universitati din Germania.

Acestia au descoperit ca una din trei persoane care utilizeaza Facebook se simte nemultumita de viata peronala dupa ce viziteaza site-ul. Utilizatorii care frecventeaza reteaua de socializare faca sa contribuie cu nimic sunt cei mai afectati, sustin germanii.

„Am fost surprinsi de numarul mare de oameni care au experiente negative pe Facebook. Invidia pe care o simt acestia duce la sentimente de singuratate, frustrare si furie”, a declarat Hanna Krasnova, de la Institutul de Sisteme Informatice al Universitatii Humboldt din Berlin, pentru Reuters.

„Din ce am observat noi, o parte dintre acesti oameni va renunta la Facebook sau isi va reduce activitatea pe site”, a mai dezvaluit Krasnova.

facebook2Dezvaluirile vin dupa ce pe piata online au existat speculatii potrivit carora Facebook ar putea sa isi atinga in curand punctul de saturatie pe anumite piete.

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Humboldt si de la Universitatea Tehnica din Darmstadt, mai mult de jumatate dintre utilizatorii intervievati au simtit sentimente de invidie dupa ce au vazut poze din vacantele prietenilor.

Interactiunile sociale sunt pe locul doi in topul motivelor de invidie pe Facebook. Utilizatorii compara cate mesaje de urare au primit fata de prietenii lor si cate like-uri si comentarii primesc postarile lor fata de cele ale cunostintelor.

„Participarea pasiva declanseaza si ea sentimentele de invidie. Utilizatorii sunt invidiosi pe fericirea altora, pe felul in care acestia interactioneaza si unde isi petrec vacantele”, se arata in raportul „Envy on Facebook: A Hidden Threat to Users’ Life Satisfaction?”.

Potrivit raportului, persoanele peste 35 de ani invidieaza cel mai mult viata de familie a prietenilor, in timp ce femeile, atractivitatea fizica. Aceste persoane vor posta peste masura informatii despre viata personala si profesionala, pentru a se pune intr-o lumina mai buna.

La studiu au participat 600 de persoane. Raportul va fi facut public in cadrul unei conferinte, care va avea loc in luna februarie.

Sursa: Reuters

Comenteaza

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s