Ce e DRAGOSTEA??


dragosteaDragostea este cel mai nobil sentiment uman. Este fundamentul unei vieţi creştine autentice şi temelia fericirii. E simplu să dăruieşti din dragostea ta celor ce îţi sunt alături la bine şi la rău, celor ce te sprijină, celor ce îţi oferă dragostea lor, dar ce faci atunci când aceiaşi oameni se comportă ca şi când ţi-ar fi duşmani? ,,Teoria” spune să-ţi iubeşti şi duşmanii, dar de cele mai multe ori noi nu reuşim să-i iubim cu adevărat nici pe cei din familia noastră și e aşa de trist să ştii că ai trăit ani în șir împreună

cu cineva şi niciodată nu ai fost în stare să-i arăţi dragostea necondiţionată, cea care ne diferenţiază de lumea aceasta.

A iubi cu vorba e simplu, dar a te implica emoţional în relaţiile cu cei din jur e atât de greu. E mai uşor să fii distant şi indiferent faţă de cel de lângă tine decât să iei parte la trăirile lui, la modul lui de a zâmbi, de a plânge…

Un lucru pe care deseori îl uităm privitor la dragoste este că ea se dăruieşte fără a aştepta ceva în schimb. Şi probabil asta ne înspăimântă. Cel mai mare inamic al dragostei este eul nostru, egoismul, mândria. Cum să mă las călcat în picioare de cineva care ar trebui „să mi se plece”, vorba noastră?! Oare aşa a zis şi Isus când şi-a întins mâinile pe cruce pentru noi?

E adevărat că dragostea ne costă mult, atât mental cât şi sufleteşte şi material. Pentru că atunci când iubeşti cu adevărat nu te limitezi în nici un domeniu pentru a-ţi arăta dragostea. Dar la fel de adevărat este faptul că dăruind dragostea noastră celor din jur vom fii mai împăcaţi cu noi înşine, cu cei din jur şi cu Dumnezeu. Vom putea dormii liniştiţi, ne vom putea ridica în fiecare dimineaţă din aşternut mulţumindu-i Domnului pentru o nouă zi în care ne-a arătat dragostea Sa, şi pentru o nouă oportunitate de a împărţi din dragostea noastră pentru semenii noştri, care au atât de multă nevoie de ea.

Deci, in aceste vremuri tulburi, când toţi se gândesc la orice altceva, în afară de a-şi împrospăta fântâna dragostei din sufletul lor, vă îndemn să trăim o viaţă plină de iubire şi afecţiune pentru cei din jurul nostru. Dumnezeu ne garanteaza că vom fi nespus mai fericiţi, mai plini de viaţă şi cu mai multă speranţă în necunoscutul care ne pândeşte.

,,Prin aceasta vor cunoaşte toţi că Sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii.” Ioan 13:35

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s