Modestia


b7d32e5efc250bfd7792b367eef0a0a3oViața creștină e plină de satisfacții. Slujesc singurului Dumnezeu viu din Univers, iar în jurul Lui sunt doar privilegii. Dumnezeul veșnic nu s-a demodat de-a lungul veacurilor, din contră e în vogă și astăzi. A fost și va fi Actorul principal pe scena lumii, oricât ar încerca omul să pună reflectoarele pe el. Bisericile vii de pe mapamond demonstrează asta. Inima ta însetează după Adevărul absolut, mărturisește același lucru. Un Dumnezeu al dragostei, al îndelungii răbdări și al dreptății, e un Dumnezeu perfect.

Cartea Genezei vorbește de multe începuturi, in afară de cel al lui Dumnezeu. Tactul și modestia lui Dumnezeu pot fi desprinse tot de aici. Biblioteci întregi, de la Alexandria încoace, sunt pline cu cărți despre studiul astrelor. Însă, iată cum Își rezumă Dumnezeu lucrarea spațială: ,,a făcut și stelele”. Miliarde de stele în Calea Lactee, 100.000.000 de alte galaxii, iar astronomia actuală recunoaște că ar cunoaște doar a miliarda parte din spațiul teoretic. Sir James Jeans afirmă că sunt mai multe stele în spațiu decât firicelele de nisip pe toate plajele Terrei. Infailibilitatea lui Dumnezeu nu l-a lasat pe Moise să greșească spunând că Soarele ar fi cel mai mare astru (luminătorul cel mare – Gen. 1:16). Doar Steaua Antares e atat de mare că ar putea înghiți Soarele de 64.000.000 de ori, iar Soarele nu e mic nici el, fiind de 109 ori mai mare ca Terra.

Nu ne-am aștepta de la cineva să-și ascundă lucrarea cosmologică în spatele a patru cuvinte și să aloce în schimb aproape cincizeci de capitole despre Cort. Și era numai un Cort temporar. Cu adevărat că Biblia privește lucrurile dintr-o pespectivă diferită de a noastră. Nu prezenta nici o dificultate pentru Dumnezeu să creeze; pentru a creea, El trebuia să poruncească. dar pentru ca să mântuiască a trebuit să moară.

Despre stele, Dumnezeu are patru cuvinte, despre tine, omule, vorbește de-a lungul Bibliei. De ce? Pentru că TU singur ești mai important decât toate stelele la un loc. Realizează-ți valoarea și locul în inima Lui Dumnezeu.

Anunțuri

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s