Un nou început … ALTFEL!


prezent si viitorAm intrat aproape neobservat în al doilea deceniu al secolului 21 și am premoniția că 2013 va semăna foarte mult cu anul anterior. Totuși dacă-mi doresc o schimbare, o îmbunătățire, aș vrea ca ea să se producă în bisericile și în viețile noastre, ale credincioșilor. Ne dorim ,,nou” în viața noastră, dar în același timp ne este și frică de el, pentru că aduce necunoscutul. Începutul unui an e un prilej bun de a lua angajamente noi. Însă îmi este frică că mulți le luăm cu atâta ușurință și nonșalanță, forțați de

rugăciunea dintre ani, în care ,,neaparat” trebuie să faci câteva juruințe, pentru că ești ascultat din stânga și din dreapta.

Numărul cititorilor Bibliei va crește iarași simțitor în primele trei săptămâni ale lui Ianuarie, iar de acolo inevitabil va scădea. Tot acum media rugăciunilor zilnice va crește cu un minut. Promisiunile și juruințele vor fi uitate, nu împlinite, la scurt timp dupa asta. Spunea Tudor Mușătescu că ,,viitorul se construiește ,,nu se visează”. În 2013 succesul nostru nu va fi instantaneu sau automat.

Soluțiile superficiale și ușoare duc la așteptări false, care la rândul lor produc dezamăgire și necredință. Aplicarea principiilor biblice necesită timp și disciplină, dar progresul este posibil alături de Dumnezeu. Doresc numai bine Bisericii Domnului Isus de pe întreg mapamondul, însă nu am nici puterea și nici autoritatea de a porunci să fie așa.

Dacă vrei ca 2013 să fie ALTFEL pentru tine, silește-te la un progres constant zilnic iar autodisciplina din viata ta să rodească prin binecuvantarea Celui Viu.

Adi Pop

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s