Elev în clasa lui Dumnezeu


student

Nu am mers niciodată cu prea mare drag la școală. Eram conștient de importanța ei, dar nici doisprezece ani de școală nu-s puțini. Înafară de științele umaniste, nu prea mă interesa nimic. Logica matematicii am pierdut-o în clasa a cincea. Cu aceeași ocazie am luat bătaie de la dascal pentru prima dată. Am așteptat terminarea școlii ca să pot lua viață în piept, cu dorința de a-mi căuta împlinirea viselor. Însă terminând clasa a doisprezecea am intrat direct în altă școală – cea a Lui Dumnezeu.

La multe vise am renunțat pentru a nu-mi supăra noul Profesor. Și în noua școală am multe nelămuriri, mă lupt pentru note de trecere și am materii la care corigența mă amenință.

Student-globalA cunoaște înseamnă a avea putere. Prima școală m-a învățat despre cunoașterea științifică, ce acumulează dovezi progresiv:mai întâi Ptolemeu, apoi Galileo, Copernic, Newton și Einstein. Fiecare dintre acești oameni au clădit pe temelia celor dinaintea lui, astfel încât un om de știință obișnuit din ziua de astăzi are o cunoaștere mai corectă despre lumea fizică decât a avut-o Sir Isaac Newton. Cunoașterea lui Dumnezeu e total diferită. Fiecare întâlnire e unică și individuală, la fel ca orice întâlnire dintre două persoane, astfel încât un mistic din secolul al V-lea sau un emigrant analfabet Îl pot cunoaște mai profund pe Dumnezeu decât un teolog din secolul al XX-lea.

Lumea moderna apreciază inteligența, înfățișarea, încrederea în sine și sofisticarea. Dar Dumnezeu pare indiferent de aceste lucruri. Pentru a duce la împlinire lucrarea Lui, Dumnezeu se bazează de multe ori pe oameni simplii, lipsiți de pregătire, care nu știu decât să se încreadă în El, iar El face minuni prin ei. Persoana cel mai puțin talentată poate deveni un maiestru al rugăciunii, pentru că rugăciunea nu cere decât o dorință intensă de a petrece timp împreună cu Dumnezeu.

Adeseori mă întreb de ce Biblia nu ne oferă răspunsuri clare la întrebările presante. În cuvântarea Sa de la sfârșitul cărții Iov, Dumnezeu are ocazia perfectă de a aborda problema durerii, dar a evitat în întregime acest subiect. Cu toate că El este pretutindeni uneori pare tăcut, absent și indiferent. Nici un om legat de timp care trăiește pe o planetă rebelă, orb față de realitățile lumii nevăzute nu are capacitatea de a înțelege acest responsorial.

Credința înseamnă să pornești înainte fără a întrevedea capătul drumului și poate chiar fără a vedea clar care este pasul următor. Înseamnă a te încrede în Dumnezeul invizibil. Cineva spunea că ,,a-L ispiti pe Dumnezeu înseamnă a încerca să obții mai multă siguranță decât a oferit El.” Scopul lui Dumnezeu pentru noi este întotdeauna ceea ce va contribui cel mai mult la binele nostru din perspectiva lui Dumnezeu.

Ca fiinte finite, suntem în incapacitatea de a înțelege pe Atotputernic. Și cred că multe din întrebările noastre ar trebui să-și găsească răspunsul aici, chiar dacă e unul indirect. Ar mai fi multe de spus despre școala aceasta în care suntem zi și noapte, fără pauză sau holiday, însă care va avea sfârșit când vom sta față în față cu Dumnezeu care ne va premia cu ocazia celei mai mari sărbători de absolvire. Închei cu ceea ce spunea Dag Hammarskjold – ,,pentru tot ce a fost mulțumesc: pentru tot ce va fi, da”.

Adi Pop

Reclame

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s