Dependența de Păstor


oaie
Ați cunoscut vreodată un dresor de oi? Ați văzut vreodată vreun afiș pe care să scrie: ,,Circ cu oi”, sau ,,Un număr special de acrobație cu oile Veta și Mioara”. Sau ați auzit vreodată ca oaia să fie mascota unei echipe de sport?…sa se autointituleze ,,Oile fioroase”,sau ,,Oile roșii”? Nu! De ce…? Pentru că oile sunt mai naroade de felul lor. Ele nu își pot procura singure hrana. Au nevoie tot timpul de cineva care să le călăuzească.Sunt lipsite de apărare. Nu au colți și nici gheare.

shepherd2Pentru ca oile să doarmă au nevoie de o ambianță perfectă: să fie o liniște profundă, să nu aibă foame în stomac, să nu fie insecte în aer. Oile nu pot să se mențină curate. Ați văzut vreodată vreo oaie care să își curețe blana ca și pisicile sau majoritatea animalelor? Ele au nevoie de protecție necondiționată. Un singur lup,face ravagii într-o turmă imensă de oi.

Un păstor de oi spunea odata: ,,Domnul este păstorul meu…”. Cred că nimeni nu cunoaște oile mai bine decât cel care este responsabil de ele. David știa că doar un păstor aude glasul unei oi, doar el le știe behăitul. Chiar și în turmă, oile trebuie duse la apă, la pășune ,,grasă”, la adăpost de lupii ,,turbați”, să le oferi toate condițiile să se simtă bine.

Isaia spune că ,,cu toți rătăceam ca niște oi, fiecare iși vedea de drumul lui”. Când s-a uitat Isus peste noi, cred că și-a dat sema că El e sigurul din Univers care ar putea reabilita situația. Nu numai că nu eram împreună în turmă, dar eram împrăștiați și în rătăcire deplină. Isus știa că va trebui să ne adune pe fiecare de pe colina lui, de pe drumul spre prăpastie, din spini mari si dureroși, din ghearele diavolului.

Viața de credință e exact ca și viața oilor. De ce să ne îngrijorăm pentru ziua de mâine sau pentru problema noastră,pentru că oricum nu putem face nimic. Isus este păstorul nostru și cu siguranță nu vom duce lipsă de nimic. Diferența este că nu vom duce lipsă de ceea ce știe el că avem nevoie, nu de ce ne dorim noi.

Știind că ai un Păstor care îți poartă de grijă: redirecționează-ți atenția și relaxează-te.

Flaviu Bochiș

Reclame

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s