Ce ne dorim pentru copiii noștri?


copiiSunt multe lucruri pe care un părinte și le dorește pentru copil, începând poate de la sănătate, o carieră bună, fericire, viață lungă. Și este bine, dar oare, ce este prioritar, ce este cel mai important? Ce ar trebui să ne frământe pe noi, părinții, când e vorba de copilul nostru? Ce să-i oferim în primul rând? Pentru un părinte credincios lui Dumnezeu nu e prea greu răspunsul. E chiar foarte simplu : își dorește copilul mântuit și slujind lui Dumnezeu cât timp trăiește pe acest pământ.

Acum, că știm ce este într-adevar valoros, ce e de făcut? Cine trebuie să se ocupe de ,,partea spirituală” în educarea micuțului nostru? Doar Biserica și Școala Duminicală? Cui îi revine cea mai mare responsabilitate? Evident, nouă, părinților.

kidSă-i vorbim lui Dumnezeu despre copiii noștri în rugăciune, să insistăm în post, să le spunem lor despre Dumnezeu. Și nu doar atât, ci să le și arătăm; ceea ce vorbim să și trăim. Dumnezeu vrea ca noi să fim blânzi și smeriți și le explicăm cât putem de bine cum stau lucrurile. Dar văd ei în noi blândețe și smerenie? E doar un exemplu. Dacă nu, ce vor gândi ei? Cum vor reacționa când noi una spunem și alta facem?

Ar trebui să medităm la acest aspect. Trebuie să trăim așa cum ne vrea Dumnezeu de dragul Lui în primul rând, iar apoi de dragul copiilor noștri. Îi vrem salvați, îi vrem pentru cer, dar trebuie să ne facem partea noastră. Să fim exemple bune de urmat pentru ei. Atunci Dumnezeu va fi onorat de dorința noastră de a ne vedea copiii mântuiți și slujindu-i Lui și ne-o va împlini cu siguranță. Dumnezeu să ne ajute!

Reclame

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s