Fiecare zi merita o sansa


Cum vă treziti dimineata? Cu un cântec pe buze? Vă felicit dacă puteți să cântați ,,Mă bucur că-ncepe o nouă zi…” De multe ori fruntea se încrețește încă de dimineață din cauza grijilor, problemelor… Gândurile pline de griji pun stăpânire pe noi, apoi trec la ziua de mâine, la cea de poimâine, când voi fi de 40 de ani, etc. și deja ne-au stricat ziua. Din fericire, există o rețetă utilă împotriva unor astfel de ,,melodii matinale”: de luat zilnic la trezire o doză de Matei 6:34!

Nu vă fie teamă de viitor! Nu lăsați teama să se strecoare în sufletul vostru! Trăim max.80-90 de ani și ne temem cât pentru o mie…Câtă risipă de energie…

,,Ingrijorarea nu reduce suferința zilei de mâine, dar fură din puterea zilei de azi” scria Corrie ten Boom. Dumnezeul care v-a purtat, v-a sprijinit alaltăieri, inclusiv în perioadele de criză ale vieții, o va face și mâine! Să ne transformăm grijile într-o rugăciune! Și apoi să trăim în prezent! Să dăm o șansă zilei de azi și să luăm asupra noastră numai povara prezentului. Este suficient! S-o luăm ca pe o provocare de la Dumnezeu pentru întărirea încrederii ca să -i putem mângâia pe cei care au și ei multe poveri de dus.

Dumnezeu se va îngriji ca în ziua de azi să nu fim împovorați mai mult decât putem duce cu ajutorul Lui. El ne poartă azi, mâine, poimâine…

Vă încurajez, dar să ne bucurăm de fiecare zi dată de Dumnezeu; să alungăm îngrijorările care oricum nu schimbă cu nimic situația, să avem încredere în Dumnezeu și să ascultăm de El: Astăzi este ziua dăruită de Tatăl” să ne bucurăm și să ne veselim în ea”… nu după ea ci în ea!

Deci, noapte bună grijii, căci astăzi melodia mea va fi Matei 6:34 (Nu vă îngrijorați dar de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăși. Ajunge zilei necazul ei).

Atunci ziua nu va deveni numai suportabilă ci va fi înseninată de bucuria și liniștea pe care le dăruiește Dumnezeul cel viu!

Să ne ajute Domnul să facem așa.

Anunțuri

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s