Bucura’te


Dacă stăm și privim bine în jurul nostru, vedem tot mai mulți oameni nefericiți, care nu au bucurie. Întâlnim în fiecare zi fețe posomorâte, frunți încruntate, ochi tulburi, buze încleștate,…oameni fără speranță, într-o continuă alergare, îndreptându-se spre nicăieri. Teama zilei de mâine, nesiguranța clipei viitoare, neîncrederea în nimeni și nimic, lipsurile, neîmplinirile…au reușit să pună pe neașteptate stăpânire pe cei mai mulți.

Unii cred că fericirea se întemeiază pe satisfacții materiale, alții o caută în droguri sau multe alte lucruri de nimic. Și ce bine ar fi dacă oamenii ar înțelege că adevărata fericire o dobândești numai atunci când îl primești pe Isus în inimă. Prezența Lui aduce bucurie. Cuvintele singure nu au fost în stare niciodată să exprime ce simte omul atunci când se apropie de Dumnezeu. Să ai acel sentiment de mulțumire și satisfacție sufletească, acea stare de bucurie chiar și în cele mai vitrege circumstanțe ale vieții, reușești numai dacă ai această roadă a Duhului Sfânt, Bucuria.

De multe ori cădem în capcana aceasta de ,,a ne compara” cu cei care sunt mai sus ca noi (poziția, posesiunile sau înfățișarea lor), vremurile trecute care erau mai bune, etc…și nu realizăm că de fapt „a te compara” aduce numai frustare și nefericire. În Filipeni 4:11 b Apostolul Pavel spune…,,căci m-am deprins să fiu mulțumit cu starea în care mă găsesc.” Apoi continuă în versetul 12 „Știu să trăiesc smerit și știu să trăiesc în belșug. În totul și pretutindeni m-am deprins să fiu sătul și flămând, să fiu în belșug și să fiu în lipsă.”

Cum poți să fi bucuros când nu vezi nimic bun în viitor, când boala îți amenință viața, când pierzi pe cineva drag, când toate ușile sunt închise, când nu întrezărești nici o luminiță în întunerec, când ești vorbit de rău pe nedrept, când ești luat peste picior și urât pentru mărturia pe care o ai in Cristos…

Singur în celula lui, înghețat, înfometat și îmbrăcat în zdrențe, „dansăm de bucurie în fiecare noapte” mărturisea Richard Wurmbrand în cartea lui intitulată „Cu Dumnezeu în Subterană”. Ce fel de bucurie este asta?!? Amintindu-și de cuvintele lui Isus care spun: „Ferice de voi când oamenii vă vor urî, vă vor izgoni dintre ei, vă vor ocărî și vor lepada numele vostru ca pe ceva rău din pricina Fiului omului! Bucurați-vă în ziua aceea și săltați de bucurie”, a putut nu numai să se bucure dar să și salte de bucurie. Descoperise o frumusețe a credinței în Cristos cum nu cunoscuse în trecut.

Ce l-a făcut pe Pavel să fie bucuros și să îl laude pe Dumnezeu când era cu picioarele în butuci? El îl avea pe Isus în inimă, era călăuzit de El și a acceptat voia lui Dumnezeu.

Poate te afli și tu într-o situație delicată și nu ai motive să te bucuri, dar aduți aminte că Dumnezeu este cu tine. De vei trece prin apă, prin foc, teama de orice fel, convingerea că Dumnezeu este cu tine te ajută să mergi înainte. O motivație pentru a fi bucuros este să crezi în promisiunile lui Dumnezeu. El cunoaște totul despre tine, suspinul tău, eșecul tău, nevoia ta, dorințele tale…El deschide uși pe care nimeni nu le poate închide, El este Atotputernic. Recunoaște că El conduce universul întreg și viața ta. Încrede-te în Puterea Lui, în Mărimea Lui și bizuiește-te pe Înțelepciunea Lui.

Doar Dumnezeu poate aduce liniște și bucurie în inima ta. Lasă-L s-o facă!!!

Anunțuri

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s