Binecuvintează și vei fi binecuvântat.


Deseori auzim expresiile: ,,Domnul să te binecuvinteze”, ,,fii binecuvântat”, ,,rămâi binecuvântat”, etc. Îmi place să folosesc cât mai mult aceste expresii și cred în puterea pe care o au, cred că atunci când cer binecuvântare peste cineva Dumnezeu poate să i-o dea. În dicționar cuvântul ,,binecuvântare” este cuvântul în sine ,,bine-cuvântă”, ,,a cuvânta de bine pe cineva” sau ,,a cere un bine peste cineva”.

În Deuteronom 30:19 scrie ,,Iau azi cerul și pământul martor împotriva voastră că ți-am pus înainte viața și moartea, binecuvântarea și blestemul. Alege viața, ca să trăiești, tu și sămânța ta.” Binecuvântarea este însoțită de viață iar blestemul de moarte, atunci când alegi să binecuvintezi alegi viața , alegi ceea ce Dumnezeu dorește să alegi ,,Gura celui neprihănit este un izvor de viață” (Proverbe 10:11a) și nu numai că alegi viața de aici să o trăiești frumos pentru Dumnezeu primești bonus la această alegere viața veșnică, izvorul ce continuă până în veșnicii.

Zilele acestea vorbeam cu o prietenă și în discuția pe care o aveam a repetat de mai multe ori ,,ce noroc a avut în mai multe privințe” atunci i-am spus ,,te rog înlocuiește în vocabularul tău cuvântul ,,noroc” cu ,,binecuvântare”. Noi ca și copii de Dumnezeu nu avem nici o treabă cu ,,norocul” ci doar cu ,,binecuvântarea”.

Atunci cand vom spune depre Dumnezeu ce mult bine ne face, cum ne-a scos din situații dificile sau cum ne-a vindecat….spunând acestea celor din jur prin asta îl vom vorbi de bine pe Dumnezeu îl vom ,,binecuvânta” și El nu ne va rămânea dator, ne va vorbi și El pe noi de bine înaintea oamenilor, pentru că un proverb spune ,,cum ai făcut așa ți se va face”. Acest lucru este valabil și în relația noastră cu oamenii, cu cât vom binecuvânta mai mult pe cei din jur cu atât vom fi noi mai binecuvântați, pentru că așa cum blestemul se întoarce pe capul celui care blastămă, tot așa și binecuvântarea se întoarce peste cel care binecuvintează.

Când în vorbirea noastră vor fi mai multe cuvinte de bine pentru cei din jur, cuvintele de bârfă și vorbele rele nu își vor mai avea locul în vocabularul nostru.

Este de o mare importanță pentru părinți ca în fiecare zi să ceară binecuvântare peste copii și asta nu la modul general ci să-ti faci un obicei în fiecare zi, să-ți pui mâna peste fiecare copil al tău și să ceri o binecuvântare peste el și ai să vezi cât de mult bine ai să-i faci copilului tău. De mai multe ori în copilăria mea bunicul meu îmi lua mâinile în mâinile lui și cerea binecuvântare peste mâinile mele, Dumnezeu mi-a binecuvântat mâinile să pot să fac o mulțime de lucruri cu ele, a luat aminte la ceea ce bunicul a cerut, am realizat lucrul acesta în ultimul timp încercând să înțeleg importanța binecuvântări. Un proverb spune ,,Binecuvântarea părinților întărește casa fiilor”, pentru un părinte cred e cea mai mare bucurie să vezi că ai un copil plin de viață, un copil binecuvântat, dar asta depinde foarte mult de părinți.

În Proverbe 10:22a Solomon spune: ,,Binecuvântarea Domnului îmbogățește”, alegând viața prin a binecuvânta pe Dumnezeu și pe oameni, Solomon ne asigură că ne vom îmbogăți sufletele noastre trăind din belșug viața de aici, continuând în veșnici.

Binecuvintează și vei fi binecuvântat.

Reclame

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s