Dumnezeu, un strict absolut


O simplă statistică făcută de cineva, care demonstra că dacă fiecare creștin din lume ar aduce un singur om la Dumnezeu într-un an în timp de 8 ani toată populația Pământului ar fi creștină, m-a făcut să mă întreb de ce creștinismul în calitate de mare religie a mapamondului alături de iudaism, islamism, budism și hinduism pierde teren în fața acestora, ținând cont că este singura religie adevărată și nelipsită de logică și sens.

Jules Michelet, marele istoric francez care a scris printre multe alte bogate opere partea de Evul Mediu din ,,Historie de France”, sublinia: ,,Până în 1830 nici unul din istoricii remarcabili ai acestei epoci nu simțise încă nevoia de a căuta faptele dincolo de cărțile tipărite în manuscrise, în documentele din arhive. Nici un alt istoric din câte știu eu înainte de cel de-al treilea volum al meu (din ,,Historie de France”) nu a folosit piese inedite…pentru prima dată istoria a avut o bază atât de serioasa”. Michelet a fost un devorator de istorie, arătând o foame nepotolită pentru document. Probabil că din această cauză scrierile sale unice au fost atât de apreciate pentru că a rescris istoria bazat pe scrierile originale, documentându-se din ,,izvoarele primitive” dar singure care ofereau adevărul pur, neschimbat.

Sistemul în care trăim a reușit să împartă creștinismul în zeci și sute de culte care încearcă să își câștige fiecare indepentența. Durerea și mai mare este că mulți dintre creștini au uitat sau chiar nu știu care le este identitatea, crezul, destinul. Un lucru sinistru se adeverește: dacă întrebi un musulman te lămurește cât ai clipi de identitatea religiei lui în ce crede,de ce crede ceea ce crede și ce se va întâmpla cu el după viața aceasta, iar dacă vei întreba alți 100 de oameni simpatizanți aceleași religii din zone total diferite îți vor spune același lucru, tras la indigo.

Nu același lucru se întâmplă și cu creștinii. Ai foarte mari șanse ca zece din ei să îți spună unsprezece păreri a ce înseamnă Dumnezeu, credință, creștinism. Este trist pentru că probabil cei mai mulți dintre noi nu știm să expunem altora ce înseamă Trinitate, de ce este Biblia adevărată, de ce Dumnezeu și nu Buda, Allah sau Shiva. Așa cum a făcut Michelet, va trebui să trecem de la ce aparent credem să știm și să începem să ne documentăm asupra docmelor creștine. Nu se poate să ne considerăm creștini dar să nu știm ce înseamnă și care sunt atribuțiile lui Dumnezeu, cel care a fost inițiatorul, fondatorul și temelia creștinismului. Ne învârtim de multe ori în jurul încredințărilor de a fi sau a nu fi ,,păcat” dar uităm că am fost creați cu un scop de a integra tot mai mulți oameni sub sceptrul lui Dumnezeu. Nu putem ignora elementele de bază ale teologiei . Oamenii nu sunt interesați de baliverne ci de ceva real și concret.

Nu demult mi-a fost adresată o întrebare la care trebuia să dau răspuns: de ce e Biblia adevarată și de ce cred în ea. Mi-am dat seama că dacă nu știam ce să răspund toată mărturia și imaginea mea de creștin era pătată în fața acelei persoane. Nu ne putem permite luxul de a călca strâmb când va trebui să demonstrăm oamenilor principiile fundamentale ale credinței noastre.

Cu o mărturie bună în viață, cu crezul în inimă și echipați cu ideile teologice de bază în minte, sunt sigur căci creștinii vor schimba cursul istoriei, golind iadul și populând cerul. Nu spune că e târziu; dacă Michelet aștepta după un altul să inițieze cercetările în documentele istorice, azi era un anonim ca ceilalți de până la el. Depinde doar de tine cât de hotărât ești ca să schimbi lumea…

Reclame

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s