Dorinta inimii


 

Dorinţa inimii

Rugăciunile neascultate şi întrebările fără răspuns legate de Dumnezeu şi de vindecarea fizică ne pot lăsa nedumiriţi şi muţi în privinţa cererilor pe care le-am făcut. Pentru ce anume ar trebui să ne rugăm?

Din interviurile luate oamenilor atinşi de suferinţă şi oamenilor obişnuiţi care se roagă, din experienţa celor care îi îngrijesc, a capelanilor şi a asistenţilor, am adunat următoarele repere care să ne ghideze în rugăciune. Ele oferă un tipar de rugăciune nu doar persoanei care suferă, ci tuturor acelora dintre noi care strigăm la Dumnezeu în vreme de nevoie. Putem conta pe aceste rugăciuni, şi să le facem cu toată încrederea.

Dorinţa inimii. Am învăţat să-I spun lui Dumnezeu exact ceea ce doresc, oricât de imposibil ar suna în aparenţă. Mă rog pentru pace în Orientul Mijlociu, pentru dreptate în Africa, pentru libertate religioasă în China şi în alte ţări, mă rog să nu mai fie oameni fără adăpost şi rasism în Statele Unite, şi o fac pentru că doresc din inimă aceste lucruri – şi mai mult chiar, cred că şi Dumnezeu le doreşte.

Un prieten din Chicago a încercat să recruteze nişte colegi din misiunea urbană cu dorinţa de a se uni pentru o perioadă în rugăciune în care să ceară eradicarea sărăciei din acel oraş. Aproape toţi cei chemaţi să participe s-au eschivat: „De ce să ne rugăm pentru lucruri atât de idealiste şi imposibile?”, au obiectat ei. Prietenul meu avea o perspectivă diferită. Ce rost are rugăciunea dacă nu exprimă dorinţa inimii noastre, mai ales atunci când ştim că se îngemănează perfect cu dorinţa lui Dumnezeu? Să ne amintim de multele rugăciuni ale creştinilor din spatele Cortinei de fier şi din Africa de Sud, unde dominau teroarea comunistă, respectiv regimul de aparheid, rugăciuni ce păreau la fel de idealiste şi imposibile.

Dumnezeu ne invită să cerem la modul cel mai simplu lucrurile de care avem nevoie. Nu vom fi certaţi mai aspru decât un copil care se aşează în braţele părintelui său şi îi dă o listă cu cadourile pe care şi le-ar dori de Crăciun. Dr. Vernon Grounds spune că atunci când aude de cineva care are nevoie de vindecare, se roagă aşa: „Doamne, ştiu că Tu ai scopurile Tale şi, fără îndoială, ai un plan şi pentru persoana aceasta, dar eu am să-Ţi spun fără ocolişuri ce mi-aş dori să se întâmple.”

Dacă aş fi diagnosticat cu o boală gravă, aş cere direct vindecarea fizică. Ni se porunceşte să ne rugăm pentru vindecare. Isus a demonstrat în mod hotărâtor că  voia lui Dumnezeu este ca omul să se bucure de sănătate şi integritate trupească, şi zeci de studii au reliefat eficacitatea rugăciunii în procesul de vindecare. Credinţa lucrează. Ea aliniază trupul, mintea şi spiritul, potenţând procesele de vindecare proiectate în organismul uman. Uneori Isus întreba câte un om: „Vrei să fii vindecat?” Nu era câtuşi de puţin o întrebare gratuită: aşa cum atestă şi medicii, unii pacienţi cu greu îşi pot imagina o identitate desprinsă de starea lor de boală. În rugăciunile de vindecare, ca de altfel în toate rugăciunile de cerere, ar trebui să prezentăm deschis problema înaintea lui Dumnezeu şi să-I spunem dorinţa inimii noastre.

Reclame

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s