Cine este Dumnezeu?Dumnezeu este creatorul întregului Univers şi Cel care îl conduce şi îi menţine existenţa.

Creştinii cred în Dumnezeu Tată, Dumnezeu Fiu (Isus Cristos) şi Dumnezeu Duh Sfânt, care sunt co-egali şi co-eterni, existând într-o armonie perfectă.

Dumnezeu este descris în Biblie ca fiind, printre altele: etern, măreţ, sfânt, bun, înţelept, atotputernic, plin de dragoste şi milă, prezent în mod permanent în tot Universul asupra căruia are autoritate supremă, judecătorul suprem, începutul şi sfârşitul tuturor lucrurilor.

Isus Cristos este Fiul lui Dumnezeu care a coborât pe pământ, S-a născut din fecioara Maria şi Duhul Sfânt, a trăit fără păcat, a propovăduit Împărăţia lui Dumnezeu, a murit răstignit pe cruce pentru păcatele fiecărui om şi a înviat a treia zi. După 40 de zile S-a înălţat la cer, reluându-Și locul la dreapta Tatălui, unde Se roagă pentru toţi oamenii care cred în El. Prin jertfa Sa, Isus Cristos a făcut posibilă împăcarea omului cu Dumnezeu.

Duhul Sfânt a fost trimis credincioşilor la 10 zile după înălţarea lui Isus, adică la 50 de zile de la învierea Lui. Duhul Sfânt este Dumnezeu şi are, în special, misiunea de a convinge oamenii de păcat şi de a-i ajuta să se împace cu Dumnezeu. Duhul Sfânt este Cel care ne ajută să înţelegem Cuvântul lui Dumnezeu, ne călăuzeşte, ne mângâie şi ne încurajează.

Reclame

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s