Ce este „mila”Pe tot parcursul vieții pe pământ, Isus a ales să stea la dispoziția Tatălui, ca să facă voia Lui. Dumnezeu I-a dat toată puterea în cer și pe pământ, pentru ca să poată schimba viața oamenilor. Ceea ce Biblia, Cuvantul lui Dumnezeu, ne descoperă este că această putere și autoritate pe care Dumnezeu I-a acordat-o lui Isus se manifesta prin milă.

Oamenii indrăzneau să aducă la cunoștința Lui problemele și suferințele lor stiind că vor primi rezolvare.

Matei 14:14- după ce Isus a vindecat pe toți bolnavii, mila L-a determinat să și sature mulțimea flămândă printr-o minune.

Matei 20:30-34, descrie situația dureroasa a doi orbi, care stăteau lângă drum. Aflând că Isus trece pe acolo, doreau ca El să afle de problema lor, așa că au strigat:,,Ai milă de noi, Doamne, Fiul lui David!” Strigătul lor era așa de puternic încât mulțimea a reacționat la strigătul lor, dar nu cu îndurare și milă, ci doar cu un îndemn să tacă, să nu-i mai deranjeze cu strigătele lor. Cei doi orbi n-au urmat îndemnul muțimii, ci au început să stige și mai tare. Dacă ascultau de mulțime, probabil ar fi rămas pentru totdeauna orbi. Dar pentru că știau ce vroiau, s-au hotărât să aducă la cunoștința lui Isus starea lor de nenorocire. Aceeași milă pe care Isus a arătat-o mulțimii flămânde, a adus și vindecarea celor doi orbi, Isus nu a fost deranjat de strigătele lor.

Nu pot să afirm că înțeleg viața celor doi orbi, strigătul lor insistent, dar am avut ocazia pentru câtiva ani să văd cum crește și reacționează un orb. De cate ori îmi amintesc satul copilăriei, îmi apare în imagine un băiețel blajin, cu părul bălai si cu zâmbetul mereu pe față. Într-o familie vecină se născuse un băiețel orb, nu a fost ușor de înțeles, dar așa a îngăduit Dumnezeu, El știe de ce. În ciuda faptului că nu se putea bucura de lumina ochilor, să admire creația lui Dumnezeu, să-și privească părinții, era mereu vesel. Trebuia întotdeauna să fie însoțit de cineva, îi plăcea mult să audă copiii jucându-se, iar șirul întrebărilor nu se terminau. Niciodată nu am auzit pe cineva să-l ofenseze sau să-i refuze ajutorul. Nu înțeleg cum acea mulțime a fost deranjată de strigătele celor doi orbi.

Ce facem noi? Oare suntem indiferenți la suferințele celor din jurul nostru sau arătăm compasiune? Ca să avem parte de milă, trebuie și noi să fim milostivi (Matei 5:7). Fiecare clipă a vieții noastre atârnă de mila lui Dumnezeu.

Cuvântul milă, în dicționarul Limbii Române, înseamnă înțelegere și compasiune față de suferința și nenorocirea cuiva. Definiția creștină a cuvântului milă e ISUS.

Isus este cel care are milă, Isus este cel pe care L-au urmat oamenii și de la El au avut parte de milă. Atunci când suntem în situații parcă fără ieșire, să strigăm dacă este nevoie, așa cum au făcut cei doi orbi, printr-o rugăciune necurmată, până când Domnul ne va auzi și va avea milă de noi.

Reclame

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s