Am valoare in ochii Lui


Am avut momente în viața mea când mă simțeam că în ochii lui Dumnezeu nu am nici o valoare pentru că așa erau împrejurările în tot ce se întampla în jurul meu. Mă gândeam, oare Lui îi pasă de mine? Nu trecea mult timp și într-un fel sau altul Domnul îmi spunea că am mare preț în ochii Lui și prețul ca El să se uite spre mine cu atâta drag ca și spre ceva valoros a fost Fiul Său răstignit în locul meu.

Dumnezeu are un așa frumos mod de a ne surprinde cu dragostea Lui, în înțelepciunea Lui are atâta răbdare cu noi ca din nou și din nou să ne spună că ne iubește și ne prețuiește.

Știu că El nu mă iubește pentru culoarea ochilor mei sau culoarea părului sau altceva, El mă iubește pentru că sunt creatura mâinilor Sale, de aceea El iubește fiecare om la fel de mult indiferent de cum arată omul acela, pentru El este foarte prețios.

De multe ori am auzit expresia ,,fiecare om are ceva frumos” și acest lucru e foarte adevărat. La muncă a venit o colegă nouă, felul în care arăta (o freză ciudată, o voce groasă pentru că fumează mult), m-a făcut să fiu mai reținută față de ea în primele zile, ea a început să povestească unele lucruri din viața ei care m-au făcut să-mi schimb prima impresie despre ea. Atunci m-am gandit că este adevărat că fiecare om indifrent cum arată are o frumusețe a lui Dumnezeu. A pus ceva valoros în el pentru ca El l-a creat.

De aceea noi trebuie să ne uităm la fiecare om ca fiind o persoană pe care Dumnezeu o prețuiește și pentru el a plătit același pret ca și pentru mine, toți avem aceeași valoare în ochii Lui.

Iacov ne învață în capitolul 2 să nu ne uităm la fața omului și să nu judecăm oamenii după înfățișare (adică să nu ne disprețuim unii pe alții) sau după statutul omului pentru că atunci săvârșim un păcat. Poate azi te uiți la un om care nu se descurcă așa bine ca și tine și te gândești ,,vai de el”, îl disprețuiești în inima ta și Domnul schimbă lucrurile și el începe să se descurce mai bine decât tine și tu rămâi cu mult în urma lui. Acum el ar trebui să se comporte la fel cu tine, să te disprețuiască?

Isus nu a disprețuit pe nimeni în tot ce găsim scris pe paginile Bibliei despre El, ne arată cât de frumos s-a comportat cu toți oamenii, cât de important a fost pentru el ologul sau cerșetorul de pe marginea drumului care cu siguranță nu avea ceva foarte atrăgător.

Atunci eu și cu tine care citești aceste rânduri, dacă vrem să urmăm exemplul lui Isus, ce ne împiedică să fim ca și El? De ce de multe ori, noi ne disprețuim unii pe alții chiar dacă nu o spunem dar avem acest gând sau atitudine unii față de alții.

Dumnezeu dorește să ne prețuim unii pe alții, aceasta va duce la unitatea noastră și El se va bucura de noi.

Atunci când avem o atitudine de supunere unii față de alții așa cum Isus a avut față de ucenici spălându-le picioarele, când ne uităm la cel de lângă noi și îl vedem mai presus decât noi îl prețuim, abia atunci putem spune că avem dragostea lui Dumnezeu în noi.

Mă rog și doresc să am această dragoste în mine pentru fiecare om pe care îl întâlnesc să-i arat că-l prețuiesc pentru că mai întâi Dumnezeu m-a prețuit pe mine.

PREȚUIEȘTE FIECARE OM!

Reclame

Un răspuns la „Am valoare in ochii Lui

  1. Pacat ca din moment ce intri intr-o biserica prostestanta auzi voci in jurul tau care „judeca” ori fata , ori corpul prea slab prea gras sau vestimentatia…deci exemple de traire crestina aka ce spui tu acolo sunt aproape inexistente .Toti suntem sfinti teoretic , cu practica stam mai prost.. .

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s