Seara vine veselia,iar dimineata plansul


 

Seara vine veselia,iar dimineata plansul

 

 

 

Cred că toată lumea cunoaste versetul din Biblie, unde psalmistul David spune: “seara vine plânsul, iar dimineaţa, veselia” ( 30:5b). Probabil după o noapte petrecută în rugăciune si închinare, sufletul lui era revigorat, ajungând la un nivel înalt spiritual. Dar asa era el, nu? Noi oare mai suntem asa?

Din păcate, la multi dintre noi este exact invers: seara vine veselia, iar dimineata plânsul. Dimineata e un moment pe care putini îl ateptăm: o nouă zi, noi probleme si frământări, stres la muncă, nervi la scoală, lupte spirituale pentru supravietuire.

Cum ne pregătim pentru toate acestea? Ne trezim în grabă, bem o cafea sau 2 si am plecat. Fără putere în Duhul nostru adeseori, avem o zi plină de evenimente, dar totusi goală, fără sens. Dumnezeu e departe. Nu ne poate vorbi căci nu avem timp de El.
Mai grav, dusmanul se luptă cu noi în continuu si ne momeste să gustăm din plăcerile lumii acesteia, lumea astfel luând chip în noi, în loc ca Hristos să fie Cel care să se vadă. Vine seara… un film, o cină romantică, o seară de gaming, iesire într-un club de biliard, o emisiune la televizor – si timpul trece: încet, dar sigur. Ne prinde ora 12 si noi încă suntem ocupati să ne satisfacem eul, stând cu noi însine sau cu prietenii. Încă o zi “pierdută” din punct de vedere spiritual!

Ne culcăm spunând o rugăciune rapidă, care din păcate nu face nici măcar regretele si rusinea să dispară. E doar o rugăciune spusă în grabă unui Dumnezeu care e departe.
Poate te întrebi: chiar asa de grav să fie?

Uită-te în viata ta pentru câteva momente. Eu m-am văzut prin prisma Lui exact cum sunt: gol, ipocrit si sărman spiritual.

Ce-i de făcut? În primul rând, “clasica” rugăciune si studierea Cuvântului sunt 2 conditii imperios necesare pentru a căpăta eliberarea de orice legătură si a avea din nou pacea (nu pacea care ne-o dă lumea, ci aceea dată de Fiul lui Dumnezeu). Părtăsia cu fratii, postul, meditarea si “tăcerea în prezenta Lui pentru a-I auzi vocea” sunt alte aspecte importante de care trebuie să tinem seama.

Sunt zilele din urmă, El poate veni oricând, asa că trebuie să ne pregătim pentru viata de dincolo. Nu mai putem trăi asa cum facem acum! (sau dacă putem, atunci suntem în pericol de moarte!)
Fie ca Domnul să ne dea putere si o mai mare dorintă după EL.
Multă pace!

 

 

 

Reclame

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s