Relatia noului legamant


Vechiul Testament vorbeşte despre legământul pe care Dumnezeu l-a făcut cu poporul pe care şi l-a ales, Israel.

În Noul Testament aflăm despre un nou legământ, făcut de Dumnezeu prin Fiul său, Isus Hristos, cu oricine doreşte să îl accepte, indiferent de rasă, naţionalitate, vârstă, sex, sau trecut. Poziţia lui Isus Hristos ca mijlocitor al noului legământ se bazează pe moartea Sa pe cruce şi sângele vărsat în beneficiul nostru, al tuturor celor care acceptă jertfa Sa.

Inaintea răstignirii Sale, Isus a stat la masă cu ucenicii şi le-a spus: „Acest pahar este legământul cel nou, făcut în sângele Meu, care se varsă pentru voi” (Luca 22:20b).

„Dar acum Hristos a căpătat o slujbă cu atât mai înaltă cu cât legământul al cărui mijlocitor este El, e mai bun, căci este aşezat pe făgăduinţe mai bune” (Evei 8:6).

Noul legământ a apărut prin moartea lui Isus Hristos şi înseamnă că putem merge direct la Dumnezeu prin Hristos.

Iertarea păcatelor există numai prin noul legământ. Este scris în Biblie: Evrei 9:14-15: „Cu cât mai mult sângele lui Hristos, care, prin Duhul cel veşnic, S-a adus pe Sine Însuşi jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va curăţi cugetul vostru de faptele moarte, ca să slujiţi Dumnezeului celui viu! Şi tocmai de aceea este El mijlocitorul unui legământ nou, pentru ca, prin moartea Lui pentru răscumpărarea din abaterile făptuite sub legământul dintâi, cei ce au fost chemaţi, să capete veşnica moştenire, care le-a fost făgăduită.”

Dar iata legamantul , pe care-l voi face …  Voi pune legile Mele in mintea lor si le voi scrie in inimile lor; Eu voi fi Dumnezeul lor si ei vor fi poporul Meu” (Evrei 8:10).

„Pentru că le voi ierta nelegiuirile şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele şi fărădelegile lor” (Evrei 8:12).

Reclame

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s