Credinta


În înţelesul ei general, credinţa este convingerea că o anumită afirmaţie este adevărată. Este sinonim cu încredere: cred că este adevărat, deci demn de încredere.

În Evrei 11:1 scrie: „Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd.” Este un dar divin: (Romani 12:3) care vine prin auzirea Cuvântului lui Dumnezeu (Romani 10:17). Este mijlocul prin care o persoană care crede în jertfa Domnului Isus Hristos primeşte harul lui Dumnezeu (Efeseni 2:8). Fără credinţă este imposibil să îi plăcem lui Dumnezeu (Evrei 11:6), căci cel neprihănit va trăi prin credinţă (Romani 1:17).

Credinţa mântuitoare este legată în mod inseparabil de viaţa veşnică. Obiectul credinţei mântuitoare este Cuvântul lui Dumnezeu, acceptat ca adevăr suprem, referitor la jertfa Domnului Isus Hristos pe cruce. „Pavel şi Sila i-au răspuns: „Crede în Domnul Isus, şi vei fi mântuit tu şi casa ta” (Faptele apostolilor 16:31).

Credinţa este necesară pentru mântuire (Marcu 16:16: „Cine va crede şi se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit”) nu pentru că am avea vreun merit în asta, ci pentru că este poziţionarea corectă a păcătosului în planul lui Dumnezeu. Astfel, nu vom fi condamnaţi şi vom avea parte de viaţă în Hristos (Ioan 14:1; Romani 6:4-10; Efeseni 4:15-16), pace cu Dumnezeu (Romani 5:1) şi sfinţire (Fapte 26:18; Galateni 5:6).

De asemenea, credinciosul trăieşte prin credinţa în promisiunile lui Dumnezeu, chiar dacă circumstanţele par a fi disperate (2 Corinteni 5:7: „…umblăm prin credinţă, nu prin vedere”). Poate părea că totul se nărui în jur, dar cel neprihănit stă neclintit, bazându-se pe Cuvântul Domnului, care va veni în ajutor şi va transforma totul spre binele celui ce Îl iubeşte pe Dumnezeu (Habacuc 2:4, Romani 1:17).

Reclame

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s