Rugaciunea


Rugăciunea trebuie să fie sinceră, din toată inima, făcută cu reverenţă şi teamă sfântă, conştienţi de faptul că suntem mărunţi şi păcătoşi în comparaţie cu Dumnezeu, dar în acelaşi timp conştienţi de jertfa Domnului Isus Cristos şi calea pe care aceasta ne-a deschis-o.    

Dumnezeu ne-a dat dreptul de a veni la tronul Său în rugăciune şi chiar ne îndeamnă să o facem, promiţându-ne că vom primi orice vom cere în numele lui Isus şi după voia lui Dumnezeu. Rugăciunea făcută cu credinţă are cea mai mare putere de pe pământ. Dumnezeu modelează lumea prin rugăciune.  Cu cât este mai multă rugăciune, cu atât îngerii Domnului vor lupta împotriva demonilor şi lumea va fi mai bună.

Deşi este suveran şi atotputernic, Dumnezeu a ales să lucreze prin oameni, chiar spune că suntem lucrători împreună cu El (1 Corinteni 3:9). Dumnezeu caută oameni care să se roage pentru ca El să intervină, nu pentru că nu ar putea să o facă singur, ci pentru că a ales să ne dea libertatea de a alege.  Dacă dorim intervenţia Lui, ne rugăm, dacă nu o dorim, El nu va interveni cu forţa.  În 1 Împăraţi 18, avem exemplul lui Ilie.  În urma rugăciunii sale, au fost 3 ani de secetă şi tot în urma rugăciunii lui a plouat.

În Vechiul Testament vedem că Dumnezeu caută oameni care să se roage pentru îndeplinirea voii Sale pe pământ.  În Noul Testament, Isus ne spune chiar să ne rugăm neîncetat şi ne dă ca exemplu rugăciunea „Tatăl nostru” în Matei 6:9-13, în care condiţia pentru ca rugăciunile să ne fie ascultate este să iertăm. „Dacă nu iertaţi oamenilor greşelile lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greşelile voastre” (Matei 6:15).

Rugăciunea ne apropie de Dumnezeu, ne dă putere, bucurie, pace, speranţă; ne restaurează spiritul. Nu putem spune că avem o relaţie cu Dumnezeu dacă nu ne rugăm, şi fără o relaţie personală cu El nu ne putem numi creştini, adică urmaşi ai lui Cristos.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s