Botezul in apa


Botezul în apă este unul din sacramentele bisericii creştine. Cuvântul vine de la grecescul baptizo, care înseamnă a fi scufundat, deci a fi botezat în apă înseamnă a fi scufundat complet în apă.

 

Cuvintele lui Isus din Evanghelia lui Matei 28:19 sunt: „Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.

 

În Faptele Apostolilor 2:38 citim: „Pocăiţi-vă”, le-a zis Petru, „şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfântului Duh.”

 

Creştinul biblic este persoana ‘născută din nou’ prin har, prin credinţă, prin Cuvântul şi prin Duhul lui Dumnezeu. Botezul în apă este mărturisirea publică a intrării credinciosului în legământ cu Dumnezeu prin credinţa în Isus Cristos şi acceptarea jertfei Lui. Simbolizează moartea, îngroparea şi învierea credinciosului cu Cristos, identificarea cu El, dedicarea de a-L urma şi de a fi discipolul Lui. Botezul în apă deci, este doar pentru credincioşi. Botezul unui necredincios nu are nici o valoare. Trebuie să crezi din toată inima mesajul Evangheliei.

 

Botezul nu are nici o contribuţie la mântuirea unei persoane. O persoană este mântuită prin credinţa în Isus Cristos. Apostolul Pavel a spus: „De fapt, Hristos m-a trimis nu să botez, ci să propovăduiesc Evanghelia: nu cu înţelepciunea vorbirii, ca nu cumva crucea lui Hristos să fie făcută zadarnică” (1 Corinteni 1:17). Trebuie să existe o pocăinţă reală în inima persoanei înainte de botez, urmată de mărturisirea păcatelor şi recunoaşterea nevoii de a fi iertat de Dumnezeu prin intermediul Fiului Său, Isus Cristos. Prin botez, îţi afirmi dedicarea de a face fapte demne de Cel căruia îi datorezi mântuirea, împăcarea cu Dumnezeu şi viaţa veşnică.

 

Cine crede din toată inima că Isus Cristos este mântuitorul său personal, trebuie să fie botezat. Chiar dacă acest lucru nu contribuie la mântuire, este un simbol extern al unei schimbări interioare.

 

 

 

Anunțuri

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s