Iertarea


Ce păcat blochează în mod special curgerea puterii miracolelor?

Neiertarea blochează accesul în împărăţia lui Dumnezeu şi puterea miracolelor.   „Aşa că, dacă îţi aduci darul la altar, şi acolo îţi aduci aminte că fratele tău are ceva împotriva ta, lasă-ţi darul acolo înaintea altarului şi du-te întâi de împacă-te cu fratele tău; apoi vino de adu-ţi darul” (Matei 5:23,24).

„Dacă iertaţi oamenilor greşelile lor, şi Tatăl vostru cel ceresc vă va ierta greşelile voastre. Dar dacă nu iertaţi oamenilor greşelile lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greşelile voastre” (Matei 6:14,15).  

„Atunci Petru s-a apropiat de El, şi I-a zis: Doamne, de câte ori să iert pe fratele meu când va păcătui împotriva mea? Până la şapte ori?” Isus i-a zis: „Eu nu-ţi zic până la şapte ori, ci până la şaptezeci de ori câte şapte. De aceea, Împărăţia cerurilor se aseamănă cu un împărat, care a vrut să se socotească cu robii săi. A pus să se facă socoteala, şi i-a adus pe unul care îi datora zece mii de galbeni. Fiindcă el n-avea cu ce plăti, stăpânul lui a poruncit să-i vândă pe el, pe nevasta lui, pe copiii lui, şi tot ce avea, şi să se plătească datoria” (Matei 18:21-25).

„Şi, când staţi în picioare de vă rugaţi, să iertaţi orice aveţi împotriva cuiva, pentru ca şi Tatăl vostru care este în ceruri, să vă ierte greşelile voastre” (Marcu 11:25).

Prima persoană pe care probabil nu ai iertat-o eşti tu. Cred că mai mulţi oameni duc lipsă de iertare faţă de ei înşişi decât faţă de altcineva. Nu doresc să se ierte pe ei înşişi şi să recunoască ceea ce spune Dumnezeu: „Cât este de departe răsăritul faţă de apus, atât de mult depărtează El fărădelegile noastre de la noi” (Psalm 103:12).

Dacă eşti credincios, deja Dumnezeul cel viu ţi-a curăţat conştiinţa de faptele moarte pentru a-L putea sluji. Dumnezeu ne curăţă pentru slujire ca să nu ne lase cu vina păcatelor din trecut. Acestea ar trebui să fie moarte, îngropate şi uitate. Oamenii trebuie să-i ierte pe cei ce au nevoie de iertare. Dacă prima persoană pe care trebuie s-o ierţi eşti tu, trebuie să spui: „Doamne, înaintea Ta mă iert pe mine. În orice am făcut, accept iertarea Ta şi mă iert pe mine.” Aceasta este o foarte simplă şi în acelaşi timp profundă afirmaţie, pentru că atâta timp cât simţim că suntem sub condamnare, nu vom avea niciodată credinţa de a vedea miracole.  „Dacă inimile noastre nu ne condamnă” spune Biblia „avem îndrăzneală la Dumnezeu” (1Ioan 3:21).

Evident, nu putem păcătui constant în vieţile noastre şi să aşteptăm iertarea. Trebuie să fim eliberaţi de continuitatea conştiinţei păcatului şi rebeliune împotriva lui Dumnezeu. Dar, dacă umblăm în lumină şi iertare, atunci sângele lui Isus Hristos ne va curăţa continuu de toate păcatele (1 Ioan 1:7).

A doua persoană pe care trebuie s-o „iertăm”, dacă avem amărăciune, este Dumnezeu Însuşi. Sunt oameni care Îl acuză pe Dumnezeu pentru moartea unui copil, pentru că soţul a părăsit familia, pentru că au fost bolnavi, pentru că nu au destui bani. Conştient sau inconştient, ei gândesc că toate aceste lucruri sunt din vina lui Dumnezeu. Există un resentiment foarte adânc faţă de El; totuşi nu poţi avea resentimente faţă de Dumnezeu şi să experimentezi miracole. Trebuie să te eliberezi de orice amărăciune pe care o ai faţă de  Dumnezeu. Pentru asta ai nevoie de o cercetare a sufletului tău.  Trebuie să te întrebi: Dau eu vina pe Dumnezeu pentru situaţia prin care trec?

A treia persoană pe care trebuie s-o ierţi este un membru din familia ta. Am vorbit cu o femeie dintr-o tară asiatică şi am întrebat-o: „Ai resentimente faţă de cineva?” Mi-a răspuns: „Nu.” Am spus: „Dar faţă de soţul tău?” Mi-a spus: „Oh, bine, îi port pică, dar nu cred că contează.” Trebuie să scapi de resentimente, în special faţă de cei apropiaţi ţie. Soţii, soţiile, copiii şi părinţii – toţi trebuie să fie iertaţi când desconsiderări şi resentimente au fost ridicate într-o situaţie din familie. Mulţi oameni spun: „Păi, nu am crezut că contează. Am crezut că a fost doar o problemă de familie”. Lipsa de iertare trebuie să fie eliminată, în special cea către un membru al familiei.

În final, trebuie să existe iertare pentru oricine altcineva a greşit faţă de tine. Se poate ca resentimentul tău să fie justificat. Persoana respectivă ţi-a făcut un mare rău, un lucru groaznic. Poţi avea toate drepturile legale şi intelectuale să porţi pică şi să urăşti acea persoană. Dar dacă doreşti să vezi miracole în viaţa ta, este imperios necesar să ierţi persoana respectivă. Trebuie să-i ierţi până când te simţi curăţat de orice resentiment şi amărăciune şi chiar să te rogi pentru ei.
Dacă nu, lipsa iertării va face ca Dumnezeu să nu te ierte.

Fiecare miracol depinde 100% de relaţia ta cu Dumnezeu Tatăl. Acea relaţie este strict zidită pe puterea lui pentru iertarea păcatelor tale.

Iertarea este cheia.
Alte păcate pot fi mărturisite, şi dacă inima ta te condamnă pentru altceva, atunci, bineînţeles, nu eşti încrezător înaintea lui Dumnezeu. Dar este lipsa iertării cea care intervine cel mai adesea între oameni şi Dumnezeu.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s