Drogurile


Te simţi înrobit sau tulburat din cauza obiceiului de a consuma narcotice, stimulente sau medicamente (inclusiv alcoolul) care îţi influenţează mintea?

Ai simptome de dependenţă fizică, mentală sau emoţională?

Poate nu suferi de o boală, ci este problema păcatului care determină robia şi suferinţa ta. Isus Hristos a făcut ceva ce îţi va rezolva problema. El a venit să te elibereze de astfel de probleme şi să te ajute să obţii stăpânirea de sine, care este un rod al Duhului Sfânt (Galateni 5:22-23).

 

Ce spune Scriptura?

Toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nimic nu trebuie să pună stăpânire pe mine (1 Corinteni 6:12).

Nu vă îmbătaţi de vin, aceasta este destrăbălare. Dimpotrivă, fiţi plini de Duh. (Efeseni 5:18)

„Duhul Domnului este peste Mine, pentru că M-a uns să vestesc săracilor Evanghelia; M-a trimis să tămăduiesc pe cei cu inima zdrobită, să propovăduiesc robilor de război slobozirea, şi orbilor căpătarea vederii; să dau drumul celor apăsaţi, şi să vestesc anul de îndurare al Domnului.” În urmă, a închis cartea, a dat-o înapoi îngrijitorului, şi a şezut jos. Toţi cei ce se aflau în sinagogă, aveau privirile pironite spre El. Atunci a început să le spună: „Astăzi s-au împlinit cuvintele acestea din Scriptură, pe care le-aţi auzit.” (Luca 4:18-21)

Toţi au fost cuprinşi de spaimă, şi ziceau unii către alţii: Ce înseamnă lucrul acesta? El porunceşte cu stăpânire şi cu putere duhurilor necurate, şi ele ies afară! (Luca 4:36)

A dezbrăcat domniile şi stăpânirile, şi le-a făcut de ocară înaintea lumii, după ce a ieşit biruitor asupra lor prin cruce“ (Coloseni 2:15)

Cine păcătuieşte, este de la diavolul, căci diavolul păcătuieşte de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului. (1 Ioan 3:8)

Rămâneţi dar tari, şi nu vă plecaţi iarăşi sub jugul robiei. (Galateni 5:1)

Fraţilor, voi aţi fost chemaţi la slobozenie. Numai, nu faceţi din slobozenie o pricină ca să trăiţi pentru firea pământească, ci slujiţi-vă unii altora în dragoste. (Galateni 5:13)

Ce poţi face?

Trebuie să iei în serios robia care te ţine legat. Lui Dumnezeu îi pasă de tine şi are o soluţie. Problema ta reală nu este o boală incurabilă, ci un păcat, iar Isus a venit să rezolve problema păcatului (1 Corinteni 6:11).

Ai nevoie să fii născut din nou din punct de vedere spiritual şi să fii botezat cu Duhul Sfânt. Ai nevoie de schimbare în viaţa ta. Desigur, probabil vei avea nevoie de vindecare şi de ajutor în vederea eliberării de droguri. Fii curajos. Cere ajutor din partea familiei tale, a prietenilor tăi creştini, a unui pastor, sau a unei organizaţii creştine căreia îi pasă.

Se spune că este nevoie de 31 de zile pentru a pune capăt unui obicei. Dependenţa de droguri este o problemă de viaţă, astfel că necesită schimbări radicale în ceea ce priveşte anturajul, atmosfera socială, locurile pe care le frecventezi etc.

Înlocuirea nu abţinerea este cheia soluţiei. Caută părtăşie în cadrul unui club creştin, grup de studiu biblic şi rugăciune sau într-o biserică în care eşti primit cu căldură. Un prieten creştin de încredere îţi poate fi de mare ajutor.

Ai nevoie să îţi menţii mintea ocupată şi preocupată cu lucruri noi (Filipeni 4:8,9).

Învaţă să te supui lui Hristos şi nu drogurilor, prietenilor vechi, auto-compătimirii, vinei sau fricii.

Cum poţi fi născut din nou din punct de vedere spiritual

Dumnezeu are un plan pentru mântuirea ta. Roagă-L pe Domnul să îţi mântuiască mintea, trupul şi sufletul (1 Ioan 1:9).

Primeşte-L ca Mântuitor şi Domn personal (Ioan 1:12).

Crede în El. El a spus că nu va respinge pe nimeni. Te iubeşte şi Şi-a dat viaţa pentru tine (Ioan 3:16,17).

 Cum poţi primi botezul cu Duhul Sfânt?

Dacă ai devenit creştin, poţi avea putere de la Dumnezeu prin Duhul Sfânt. Astfel, îţi vei putea trăi viaţa aşa cum Dumnezeu a intenţionat pentru tine (Ezechiel 36:27).

Duhul Sfânt îţi dă putere să-i ajuţi şi pe alţii (Fapte 1:8).

El te ajută, te învaţă (Ioan 14:26; 1 Corinteni 2:13) şi te călăuzeşte în tot adevărul (Ioan 16:13) pentru a-ţi da adevărata viaţă (Fapte 10:19; 13:2; 16:6).

Dacă doreşti, poţi ruga pe cineva care este deja botezat cu Duhul Sfânt să se roage împreună cu tine. La fel cum I-ai cerut Domnului să îţi ierte păcatele, crezând că poate face acest lucru, cere-I acum să te boteze cu Duhul Sfânt (Luca 11:13).

El a promis că o va face, trebuie doar să crezi. Mulţumeşte-I şi laudă-L căci El este Dumnezeul care împlineşte tot ce promite.

Spune cuiva despre experienţa ta. Creştinii şi întreaga biserică se vor bucura pentru tine şi te vor ajuta. Îngerii se vor bucura împreună cu tine. Dumnezeu se bucură!

 Rugăciune 

Mulţumeşte-I lui Dumnezeu pentru grija şi dragostea Sa, pentru puterea Sa de a te mântui şi elibera. Renunţă la droguri, prietenii şi tot ceea ce are legătură cu problema drogurilor. Supune-te lui Isus. Mulţumeşte-I că vine în inima ta şi te umple cu Duhul Sfânt. Crede Cuvântul Lui şi mulţumeşte-I că te eliberează de droguri.

Referinţe biblice/Temă de casă

Fapte 2:3, 38; 8:17; 10:44; 19:6           Prima experimentare a Duhului Sfânt
Romani 11:2a                                       Dumnezeu nu îi respinge pe cei pe care i-a ales
Filipeni 4:4-9                                        Creştere în Hristos

Începe să refaci relaţiile rupte prin hotărârea de a ierta şi, dacă este necesar, prin a-ţi cere iertare.
Stabileşte-ţi un timp pentru citirea Bibliei şi rugăciune.
Du-te la biserică.
Caută societatea unui grup de creştini care creează o atmosferă caldă, vorbeşte şi roagă-te cu ei.
Citeşte „Crucea şi Pumnalul” a lui David Wilkerson.

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s