Banii


 Dincolo de coşciug nu mai există profit financiar 

1 Timotei 6. 7-10

În versetul 7, Pavel spune: „Căci noi n-am adus nimic în lume şi nici nu putem să luăm cu noi nimic din ea.”  Dincolo de coşciug nu mai există profit financiar.

Să presupunem că cineva intră cu mâinile goale într-un muzeu de artă dintr-un mare oraş şi începe să ia tablourile de pe pereţi, cărându-le cu emfază la subraţ. Te duci la el şi-i spui: „Ce faci?” El ţi-ar răspunde: „Sunt colecţionar de obiecte de artă.” Iar tu continui: „Dar nu sunt ale tale, şi mai mult nu te vor lăsa să ieşi cu ele de aici. Va trebui să pleci exact aşa cum ai intrat.” dar el îţi răspunde: „Bineînţeles că sunt ale mele. Doar le port la subraţ. Oamenii de pe holuri mă privesc ca pe un mare afacerist. Nici nu mă gândesc să renunţ la ele. Încetează să mai strici cheful altora.”

Pe un astfel de om l-am numi nebun! Este o persoană care a pierdut contactul cu realitatea! La fel este şi persoana care îşi consumă energia pentru a deveni bogat în această viaţă. Ea va ieşi din această lume exact aşa cum a intrat ea.

Sau, imaginează-ţi 269 de oameni care intră în eternitate în urma prăbuşirii unui avion în marea Japoniei. Înainte de prăbuşire, unul era politician celebru, unul director milionar al unei corporaţii financiare, unul băiat de bani gata împreună cu partenera lui, iar altul copilul unui misionar care se întoarce dintr-o vizită la bunicii lui.

După prăbuşire, stau cu toţii înaintea lui Dumnezeu, lipsiţi complet de orice fel de card-uri, de carnete de cecuri, de linii de credite, de haine scumpe, de cărţi care le arată calea spre succes şi de rezervări la hoteluri Hilton. Iată politicianul, directorul, copilul de bani gata şi copilul de misionar, cu toţii la acelaşi nivel, fără nimic, absolut nimic în mâini, având doar ceea ce au adus în inima lor.

Cât de absurdă şi tragică va părea viaţa unui iubitor de bani în acea zi – ca a unui om care îşi petrece întreaga viaţă adunând bilete de tren, iar, în final, este atât de împovărat de ele, încât poate pierde ultimul tren. Nu-ţi irosi viaţa preţioasă încercând să te îmbogăţeşti, ne spune Pavel, „căci noi n-am adus nimic în lume şi nici nu putem să luăm cu noi nimic din ea.”

Reclame

Un răspuns la „Banii

  1. Pingback: Banii « Biserica Penticostala Maranata Vulcan·

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s