11.11.2011 o zi plina de dezastre sau doar abureli ?


In timp ce pentru cei mai mulţi oameni această concordanţă a cifrelor ceasului şi calendarului, care se produce o dată pe secol, va trece neobservată, numerologii şi alţi specialişti în ezoterism caută în acest eveniment existenţa unor semne deosebite. Numerologii din lumea întreagă au intrat în stare de alertă, odată cu apropierea zilei de vineri, cu 49 de minute înainte de ora prânzului – 11.11 din 11/11/2011, o aliniere rară a acestor numere, care, pentru adepţii ştiinţelor oculte, ar putea semnala producerea unor evenimente neobişnuite. 

Unii evocă începutul unei noi epoci umaniste, al unei noi armonii în lume, deschiderea unei porţi spre o altă dimensiune sau chiar „o bulversare a conştiinţei”.

Mii de adepţi intenţionează să se întâlnească în această zi pentru a lua parte la diverse ceremonii sau dansuri. Mai multe pagini consacrate acestei date şi-au făcut deja apariţia pe Facebook. Organizaţia spaniolă pentru nevăzători Once va organiza o loterie specială al cărei premiu va fi de 11 milioane de euro. Clarvăzătorii şi cei mai cunoscuţi „preoţi” ai paranormalului salută importanţa „sincronicităţii” din 11/11/11, precum israelianul Uri Geller, americanca Solara, „expertă în numerologie” şi autoare a unei cărţi despre semnificaţia numărului 11, sau fanii „Spinal Tap”.

Este vorba de un film din 1984, ce descrie un grup de hard rock, inspirat din fapte reale sau imaginare, în care numărul 11 primeşte o semnificaţie specială. „Faptul de a avea un triplu număr-cheie în calendar are cu siguranţă o anumită semnificaţie”, a declarat Solara. „Prevăd o schimbare majoră în conştiinţa planetei şi evenimentul coincide cu această dată”, a adăugat acest medium.

Solara, care locuieşte în Peru, a păstrat secretul asupra proiectelor ei pentru data de 11 noiembrie 2011, dezvăluind doar faptul că grupuri de oameni din peste 50 de ţări vor marca acest eveniment, stând pe jos, în tăcere, şi meditând. Numerologii atribuie numărului 11 puteri paranormale, care oferă un canal de comunicare cu subconştientul. Pentru alţii, precum Solara, 11 reprezintă dualitatea dintre bine şi rău în lume.

Internetul a fost invadat şi el de bloggeri care insistă asupra caracterului mistic al acestui număr, asociat în mod regulat cu catastrofe, potrivit acestora, precum atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 din Statele Unite ale Americii. Unii dintre ei insistă asupra faptului că cele două turnuri gemene de la World Trade Center din New York aminteau prin forma lor de cifra 11. În plus, primul avion de pasageri care a lovit turnurile a avut cifra 11 ca număr al zborului.

Alţii citează profeţia Sfântului Malachia, care, în secolul al XI-lea, prevedea că vor exista 112 papi înainte de producerea apocalipsei biblice. Benedict al XVI-lea este cel de-al 111-lea papă din istorie. Data de 11 este încărcată de conotaţii istorice. Armistiţiul din Primul Război Mondial a fost semnat la ora 11.00 dimineaţa, pe 11 noiembrie 1918. „Există o sincronicitate interesantă în faptul că numeroase evenimente sunt asociate cu numărul 11”, a declarat Ellie Crystal, autoarea unui blog pe care se prezintă ca „o exploratoare a lumii metafizice”.

Pentru John Hoopes, profesor de analiză critică la Universitatea din Kansas, toate aceste teorii pseudo-ştiinţifice reprezintă exemplul perfect pentru „metoda de confirmare a unei ipoteze”. Este vorba de tendinţa de a privilegia acele informaţii care confirmă idei preconcepute, fără a ţine cont de cele care le dezmint, a explicat profesorul american.

Pentru masoni, numarul 11 are o rezonanţă specială

Unii consideră că are proprietăţi transcendente sau reprezintă dualitatea bun-rău – eterna luptă antagonică dintre Dumnezeu şi Satan, scriu jurnaliştii de la France 24, citaţi de opiniatimisoarei.ro

Numărul 11 este preferat de jucătorii de fotbal

Pe de altă parte, unii numerologi consideră de bun augur această dată, iar multe cupluri şi-au planificat chiar nunta în acestă zi. Numărul 11 este de asemenea preferat de jucătorii de fotbal, fiind considerat ca norocos, la fel şi în cazul jucătorilor de Blackjack sau Keno. Luând în considerare toate aceste perspective pozitive şi sumbre deopotrivă, numărul 11 a devenit un adevărat star, adus mereu în discuţie.

Din nefericire pentru cei care chiar cred în toate superstiţiile, fenomenul 11-11 nu este niciun semn de avertizare supranaturală, psihologii spun că este un caz clasic de tendinţă umană de a găsi sens în lucruri banale, întâmplate absolut aleator.

În perioada medievală, numerologiştii – cei care căutau semnificaţia mistică a cifrelor

Ei credeau că toate numerele au aspecte pozitive şi negative, cu excepţia lui…. 11. Despre acesta, Petrus Bungus spunea că „nu are nicio legătură cu lucrurile divine. Blocat între 10 şi 12, 11 este pur şi simplu răul pur şi reprezintă păcătoşii”.

Este pentru prima dată după o sută de ani când trei de 11 se vor “alinia” în calendar. A fost făcut chiar şi un nou film horror cu această ocazie, speculând frica oamenilor atunci când vine vorba de cifra 11. Personajele principale din film experimentează aşa numitul fenomen “11:11″.

Faptul că personajele se uită în fiecare zi la ceas exact la ora 11:11 reprezintă, în film, un semnal de alarmă că ceva rău urmează să se întâmple. “În a 11-a zi din a 11-a lună a celui de-al 11-a an, o poartă se va deschide…şi în acea zi, sânge nevinovat va fi vărsat”, anunţă voice-overul în introducerea filmului.

Semnificaţii ale numarului 11!

1) New York City are 11 litere.

2) Afghanistan are 11 litere.

3) Ramsin Yuseb (teroristul care a ameninţat distrugerea celor 2 edificii în 1993) are 11 litere.

4) George W Bush are 11 litere. Asta poate fi o coincidenţă dar acum lucrurile devin mult mai interesante.

1) New York este statul numărul 11.

2) Primul avion care s-a abătut asupra celor 2 edificii avea numărul 11.

3) Cursa de avion cu numârul 11 avea 92 pasageri la bord.

9 +2 = 11

4) Şi cursa zborului numărul 77 s-a abătut asupra celor 2 edificii avea la bord 65 pasageri. 6+5 = 11

5) Tragedia a avut loc în data 11 Septembrie, mai bine zis: 9/11.

9+1+1=11

6) Ziua şi luna tragediei sunt identice cu numărul de telefon al politiei în America 911. 9+1+1=11.

1) Numărul total de victime în toate avioanele implicate a fost de 254.

2+5+4= 11.

2) 11 Septembrie este cea de-a 254 zi din calendar. Încă o dată 2+5+4=11.

3) Exploziile din Madrid s-au întâmplat în data de 3/11/2004. 3+1+1+2+4= 11.

4) Tragedia din Madrid s-a întâmplat după 911 zile de la cea din America 9+1+1=11…..

Anunțuri

2 răspunsuri la „11.11.2011 o zi plina de dezastre sau doar abureli ?

  1. Pingback: 14 postări în Top 100 WP (10.11.2011) « Romania Evanghelica·

  2. Pingback: 16 postări în Top 100 WP (11.11.2011) « Romania Evanghelica·

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s