Frica se raspandeste


Iminenţa unui război cu Irakul şi urmările lui imprevizibile dă naştere unei frici ce se răspândeşte în lumea întreagă şi determină multe state să ia măsuri drastice de securitate.

Medicii avertizează cu privire la acest război: «Conform unui studiu efectuat de către Organizaţia neguvernamentală a Medicilor împotriva Războiului Nuclear (IPPNW), un război împotriva Irakului poate costa viaţa a 260.000 de oameni. Dacă în Irak ar izbucni un război civil sau ar avea loc atacuri nucleare, numărul victimelor ar putea ajunge până la trei milioane.»

Pentru a proteja populaţia împotriva unui posibil atac terorist biologic cu virusul variolei, preşedintele Institului Robert-Koch din Berlin (IRK) a cerut pregătirea vaccinărilor în masă. Chiar şi medicii germani care vor participa la această acţiune ar trebui vaccinaţi împotriva variolei pentru a putea reacţiona rapid la un astfel de atentat, spunea Reinhard Kurth, şeful IRK. Conform relatărilor din magazinul «Die Welt», cercetătorii sunt de părere că institutului, în cazul în care ar izbucni o epidemie de variolă în Germania, ar trebui vaccinaţi peste 80 de milioane de germani în doar cinci zile. Germania şi-a făcut deja un stoc de 24 de milioane de vaccinuri şi alte 11 milioane au fost comandate. În total, guvernul federal doreşte să facă un stoc de 100 de milioane de doze.

Conform relatărilor, în prezent în SUA aproximativ 500.000 de medici se vaccinează împotriva variolei; de asemenea vor fi protejaţi poliţiştii şi pompierii. Dar pericolul nu vine doar din partea Irakului. Pe lângă marile puteri ca SUA şi Rusia, alte zece ţări şi probabil şi organizaţia teroristă Al-Qaida posedă virusul variolei, pe care îl pot folosi într-un atentat. Specialiştii avertizează că lumea întreagă ar putea fi infestată, fiindcă vaccinările împotriva variolei au fost slstate pe mapamond de mai bine de două decenii.

Variola are un timp de incubaţie de 17 zile. Gradul de infecţie, de aproape 100%, face ca virusul variolei să fie liderul epidemiilor mortale, urmat de ciumă şi de antrax.

În cadrul pregătirilor în vederea unui eventual război cu Irakul, la fel ca în 1991, în Israel s-au împărţit măşti de gaze. Armata israeliană a început instalarea sistemului de supraveghere

«Templu roman» care va putea stabili în câteva secunde locul exact unde vor cădea rachetele. Conform relatării cotidianului «Ha’aretz», camerele video ale sistemului de supraveghere pot identifica rachetele cu puţin timp înainte de sfârşitul traiectoriei lor şi, în cazul exploziilor, le pot identifica chiar la mai mulţi kilometri. Sistemul «Templul roman» va fi folosit mai ales în centrul şi nordul Israelului. Un aport deosebit îl are sistemul în cazul unui atac cu arme biologice sau chimice. Forţele de salvare ar putea ajunge, cu ajutorul acestuia, într-un timp record la faţa locului. În timpul Războiului din Golf din 1991, Irakul a lansat în total 41 de rachete împotriva Israelului; două însă au căzut în regiunile autonome palestiniene.

În prezent nu putem spune dacă se va ajunge sau nu la un război de .mare amploare în Orientul Apropiat; în mod cert însă, în viitor va avea loc un mare conflict armat. Putem vedea că afirmaţiile Bibliei se împlinesc cu exactitate de la o zi la alta. În discursul Său despre vremurile din urmă rostit pe Muntele Măslinilor, Domnul Isus a vorbit despre creşterea numărului războaielor şi a conflictelor dintre naţiuni, despre epidemii şi despre intensificarea sentimentului de nesiguranţă: «Vor fi semne în soare, în lună şi în stele. Şi pe pământ va fi strâmtorare printre neamuri, care nu vor şti ce să facă la auzul urletului mării şi al valurilor; oamenii îşi vor da sufletul de groază, în aşteptarea lucrurilor care se vor întâmpla pe pământ; căci puterile cerurilor vor fi clătinate» (Luca 21:25-26).

Cuvintele lui Dumnezeu sunt cutremurător de actuale: «Un vuiet se aude pe munţi, ca vuietul de popor mult; se aude o zarvă de împărăţii, de neamuri adunate. Domnul oştirilor Îşi cercetează oastea care va da lupta. Ei vin dintr-o ţară depărtată, de la marginea cerurilor: Domnul şi uneltele mâniei Lui vor nimici tot pământul. Gemeţi! Căci ziua Domnului este aproape: ea vine ca o pustiire a Celui Atotputernic! … Iată, vine ziua Domnului, zi fără milă, zi de mânie şi urgie aprinsă, care va preface tot pământul în pustiu, şi va nimici pe toţi păcătoşii de pe el. Căci stelele cerurilor şi Orionul nu vor mai străluci; soarele se va întuneca la răsăritul lui, şi luna nu va mai lumina. Voi pedepsi – zice Domnul – lumea pentru răutatea ei, şi pe cei răi pentru nelegiuirile lor; voi face să înceteze mândria celor trufaşi, şi voi doborî semeţia celor asupritori. Voi face pe oameni mai rari decât aurul curat, şi mai scumpi decât aurul din Ofir. Pentru aceasta voi clătina cerurile, şi pământul se va zgudui din temelia lui, de mânia Domnului oştirilor, în ziua mâniei Lui aprinse» (Isaia 13:4-6:9-13).

Nu ştim încă dacă izbucnirea unui război în Irak va avea asemenea consecinţe sau dacă Dumnezeu va mai prelungi perioada harului, aşa cum a făcut-o în 1991. Însă ştim sigur că prin strigătele de război, terorismul ameninţător şi situaţia actuală din Orientul Apropiat, Dumnezeu ne aduce aminte şi ne avertizează asupra împlinirii Cuvântului Său. Chiar dacă în viitorul apropiat nu va izbucni un război în Orientul Apropiat, cu siguranţă va sosi ziua în care se va ajunge aici!

Aceste crize ameninţătoare vor să ne transmită următorul mesaj:

1. Persoana răscumpărată prin jertfa lui Isus nu trebuie să se teamă de viitor, ci trebuie să-şi pună toată încrederea în Domnul său: «EI nu se teme de veşti rele, ci inima lui este tare, încrezătoare în Domnul» (Psalm 112:7).

2. Aceste semne prevestesc venirea lui Isus. Astfel, astăzi este valabil mai mult ca oricând versetul: «să aşteptaţi din ceruri pe Fiul Său, pe care L-a înviat din morţi: pe Isus, care ne izbăveşte de mânia viitoare» (1 Tesaloniceni 1:10).

3. Ne putem mângâia cu nădejdea că evenimentele din lumea aceasta vor conduce până la urmă la ridicarea împărăţiei Domnului nostru Isus: «Din El, prin El, şi pentru EI sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amirm (Romani 11:36).

4. Evenimentele viitoare vor contribui la refacerea spirituală a Israelului: «Căci Domnul va avea milă de Iacov, va alege iarăşi pe Israel, şi-i va aduce iarăşi la odihnă în ţara lor; străinii se vor alipi de ei, şi se vor uni cu casa lui Iacov» (Isaia 14:1).

5. O dată cu revenirea lui Isus, naţiunile vor avea o nouă orientare în viaţă: «Atunci voi da popoarelor buze curate, ca toţi să cheme Numele Domnului, ca să I slujească într-un gând» (Ţefania 3:9).

6. Evenimentele tulburătoare ale vremurilor din urmă trebuie să îndemne Biserica lui Isus să se pregătească pentru revenirea Sa, trăind o viaţă curată şi sfântă înaintea lui Dumnezeu: «Ziua Domnului însă va veni ca un hoţ. În ziua aceea, cerurile vor trece cu troznet, trupurile cereşti se vor topi de mare căldură, şi pământul, cu tot ce este pe el, va arde. Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebul să fiţi voi, printr-o purtare sfântă şi evlavioasă, aşteptând şi grăbind venirea zllei lui Dumnezeu, în care cerurile aprinse vor pieri, şi trupurile cereşti se vor topi de căldura focului» (2 Petru 3:10-12).

7. Judecata viitoare este un îndemn la pocăinţă pentru toţi cei care nu şi-au predat viaţa Domnului Isus: «Fiindcă Dumnezeu nu ne-a rânduit la mânie, ci ca să căpătăm mântulrea, prin Domnul nostru Isus Cristos» (1 Tesaloniceni 5:9).

Credinţa mântuitoare implică refuzul de a ne încrede în orice altcineva în afară de Isus Cristos! · N.L.

Anunțuri

2 răspunsuri la „Frica se raspandeste

  1. Pingback: 13 postări în Top 100 WP (23.10.2011) « Romania Evanghelica·

  2. Pingback: 14 postări în Top 100 WP (23.10.2011) « Romania Evanghelica·

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s