Mantuit prin har


Este prin Harul lui Dumnezeu că cei păcătoşi sunt scăpaţi de o moarte rapida, subită. Toporul ascuţit al dreptăţii ar cădea pe copacul neroditor dacă Isus Hristos nu ar mijlocii pentru noi” Scapă-l Tată”. Mulţi din cei păcătoşi care îl acceptă pe Hristos îşi dau seama că prin mila lui Dumnezeu au fost scăpaţi de moartea în păcat. John Bunyan a avut trei experienţe de neuitat în care Dumnezeu la scăpat de la moarte. Toate acestea s-au întâmplat înainte de a-L accepta pe Hristos în viaţa lui. El menţionează despre aceste experienţe în ilustraţiile sale „Har din Plin” . De multe ori astfel de scăpări de la moarte care au loc în viaţa noastră, ţin să ne reaminteasca de dragostea pe care o avem pentru Dumnezeu şi de durerea pe care am provocat-o. Oare nu ar trebui Dumnezeu sa ne reaminteasca din când în când că aparţinem lui? Nu ar trebui noi să credem că îndelunga răbdare a Domnului nostru este mântuirea? (2Pet 3:15).

Un soldat în timpul unei bătălii a fost lovit de un glonte exact în buzunarul de la haina militară, dar a rămas nevătămat din pricina unei monede aflată în buzunarul pe care glontele a lovit-o şi pe care scria DEI GRATIA (prin Harul lui Dumnezeu). Această întâmplare l-a pus pe gânduri care l-au condus la citirea unei broşuri pe carte a primit-o de la un creştin înainte de a pleca de-acasă. Prin citirea acestei broşuri a devenit un credincios in Isus Hristos.

Dragă prietene, eşti tu nemântuit? Ai avut şi tu astfel de experienţe asemănătoare? Atunci admiră şi adoră acest Har gratis a lui Dumnezeu şi roagă-te să te conducă la pocăinţă. Cauţi tu căile vieţii? Adu-ţi aminte de cuvintele DEI GRATIA (prin Harul lui Dumnezeu) şi nu uita că prin Harul lui Dumnezeu suntem mântuiţi. Harul
este un dar nemeritat, dar Dumnezeu ţi-l oferă ţie . Ce frumos sună pentru aceia care nu merită. Crimele sunt iertate, păcatele sunt aruncate în marea uitării de Mântuitorul nostru din dragoste, favoare şi har. Cuvântul „har” are acelaşi înţeles ca şi cuvântul „gratis”. Rugăciunea lui Wickliffe a fost: „Doamne, mântuieşte-mă gratis”. Nici un fel de muncă (efort) nu ţi-ar putea procura, oferii, mântuirea ci doar Dumnezeu îţi poate oferi aceasta gratis, fără nici un fel de plată.

Harul îl primim prin credinţă în Isus Hristos. Oricine crede în El, nu va fi judecat (condamnat). O, păcătosule, permite-i lui Dumnezeu să-ţi dea harul de a privi la Isus şi a trăi. Priveşte acum, astăzi este ziua acceptării.

Anunțuri

Un răspuns la „Mantuit prin har

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s